Bakan Bayraktar’dan Dünyaya Nükleer Mesajı
banner36

Bakan Bayraktar, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) 68'inci Genel Konferansı'na video mesaj ile katıldı. Video mesajında Türkiye'nin ulusal enerji stratejisine değinen Bayraktar, bu doğrultuda nükleer enerjinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 

Temel Unsur Olacak

Bayraktar, Türkiye'nin gelecek 20 yılda elektrik talebinin yüzde 4 artmasının beklendiğine işaret ederek "Bu artan talebi karşılamak için Türkiye, yenilenebilir kaynaklardan daha fazla güç üretimine öncelik verecek ve nükleer enerji, enerji çeşitliliğimize temel unsur olarak eklenecektir." dedi.

 

Hedef 20 Gigavat

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin dört reaktörüyle toplam 4,8 gigavat kapasiteye sahip olacağını, daha sonra ikinci ve üçüncü sahaların da devreye alınmasının planlandığını anlatan Bayraktar, “2050 yılına kadar küçük modüler reaktörler dahil 20 gigavat nükleer santral devreye almayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

 

Uluslararası Politikalar Engellememeli

Bayraktar, nükleer enerjiyi, daha iyi bir geleceğin parçası olarak savunduklarını kaydederek “Bu nedenle, ticaret ve finansal kısıtlamalar ve sektöre yönelik yaptırımlar gibi tüm engellerin kaldırılması gerektiğini vurguluyoruz. Bu engeller yalnızca teknolojik ilerlemeyi ve ekonomik gelişmeyi yavaşlatmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yeteneğimizi de erteliyor. Uluslararası politikaların, nükleer enerjinin sorumlu bir şekilde geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını engellemek yerine desteklemesi esastır." dedi.

 

Yakın İş Birliği

Bayraktar, "Türkiye, nükleer enerjinin güvenli, emniyetli ve barışçıl bir şekilde kullanılmasını sağlama hedefine tam olarak bağlı kalmaya devam ediyor ve UAEA ile yakın iş birliği yapmaya devam edecektir." değerlendirmesinde de bulundu.

T.C. ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.