Hisarcıklıoğlu Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı gezdi
banner36

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada da söz konusu fuara ve fuarcılığa ilişkin görüşlerini paylaştı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Van, gastronomide hak ettiği yeri alacak. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı ziyaret ettik. Stantları gezerek bilgi aldık. Van, doğru yolda ilerliyor. Şehirlerin de ruhu vardır. Aslolan, o ruhu yaşatmaktır! Şehrin ruhuna sahip çıkan Van Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Necdet Takva ve ekibini kutluyorum” ifadesini kullandı.

 -“Van’ın yöresel ürünleri bilinsin istiyoruz”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Tarımın, turizmin ve ticaretin merkezi Van’da, bu güzel fuarın hayata geçmesini sağlayan, Van Ticaret ve Sanayi Odamızı yürekten kutluyorum. Bu fuar; Van’ın hem üretim gücünü, hem de kültürünü gösteriyor. Özellikle turizm alanında atağa geçen Van, o meşhur kahvaltısıyla birlikte, gastronomi alanında da ismini marka hale getiriyor. Zaten yerel ürünler açısından, büyük bir zenginliğe sahipsiniz. Van’da şu an kadar 18 ürün coğrafi işarete kavuştu. Van Ticaret ve Sanayli Odamız ile Van Ticaret Borsamızın, bunda büyük payı ve emekleri oldu. Böylelikle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldınız. Bu sayı inşallah daha da artacak.

Zengin kültürünü, bereketli topraklarıyla birleştiren Van’ın, her biri ayrı bir lezzet taşıyan yöresel ürünlerini, önce Türkiye, sonra tüm dünya tanısın, bilsin istiyoruz. Bize düşen görev, bunu önce ülkemize, sonra da tüm dünyaya tanıtmaktır. Van’ın cazibe merkezi olarak, öne çıkmasını sağlamaktır. Böylelikle Van’dan daha fazla girişimci çıkmasının yolunu açmaktır. Zira zenginlik, ticaretle gelir. Ticaretse girişimcilikle mümkün olur. Dünyaya bakın, En zengin ülkeler, daha fazla girişimci çıkartarak bunu başarmış. Çünkü zenginliğin kaynağı artık toprak altından çıkan petrol, doğalgaz veya kıymetli madenlerle olmuyor. Toprağın üstündeki insan kaliteniz, beşer sermayenizle oluyor.”

TOBB

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.