Isparta'da 55 Yıllık Arazi Davası Arabulucuyla Çözüldü
banner36

Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca köyünde yaşayan Pakize Tola 1969'da vefat edince, geriye kalan taşınmaz 20 mirasçı arasında 55 yılda paylaşılamadı. Mirasçılar, taşınmazın paylaşılması için bir süre önce arabuluculuk merkezine başvuruda bulundu. Yıllardır çözülemeyen sorun arabulucu avukata tevdi edildi. Arabulucu avukat yurt içi ve yurt dışında bulunan tarafları, telekonferans sistemi ve yüz yüze görüştürmesiyle 3 haftada sonuca ulaşıldı.

3 HAFTA GİBİ KISA BİR SÜREDE BÜTÜN ORTAKLARA ULAŞILDI

Taraflardan Ali Enver Tola, uzun süredir uyuşmazlık yaşadıklarını belirterek, "Pek çok arsamızda üçüncü ve dördüncü şahıslarla ortaklığımız vardı. Uzun süredir dava açılması düşünülüyordu fakat bu süreçlerin çok uzun olması ve yüksek maliyetler doğurması neticesinde dava açılmamıştı. Kısa bir süre önce arabuluculuk makamına başvurduk. 3 hafta gibi kısa bir sürede bütün ortaklara ulaşıldı. Maliyetsiz bir şekilde uzlaşma sağlandı. Bu durumdan son derece mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

Taraflardan Ahmet Kemal Bayhan da sürecin 1969'dan beri devam ettiğini dile getirdi.

Sorunun haftalar içinde çözülmesinin mutluluğunu yaşadığını belirten Bayhan, "Arabulucu avukatımızın da gayretiyle devletimizin bu yöntemi ortaya koymasıyla çok büyük maddi manevi sıkıntılardan kurtulduk. İnşallah devamı da tüm sülaleler için ve bizim kalan işler için bekliyoruz. Arabuluculuğu herkese tavsiye ederiz. Kendi kalan işlerimizi de bu yolla devam ettireceğiz." dedi.

T.C. ADALET BAKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.