Küçük Sanayi Siteleri Kurulmalı
banner36

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, artan kiralar ve talebi karşılayacak kadar iş yeri olmadığı için İstanbul’da her ilçeye küçük sanayi sitelerinin açılması gerektiğini ifade etti. Yeni iş yeri açmak isteyen ustaların dükkan bulamadığını belirten Yılmaz, artan kira fiyatlarının da önüne geçmek için İstanbul’un küçük sanayi sitelerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

USTALAR DÜKKANSIZ KALDI

Yılmaz, “İstanbul’da özellikle üretim sektöründe çok büyük istihdam potansiyeli var. İşini büyütmek ve yeni iş yeri açmak isteyenler iş yeri arıyor. Küçük sanayi siteleri açılırsa istihdam artacaktır. Çıraklıktan yetişmiş, kalfalığa terfi etmiş sonrasında usta olan zanaatkarlar da yeni iş yeri açmak istediklerinde aynı sorunlarla karşılaşıyor. ” dedi.

Yılmaz, kahvehane vb. eğlence ve toplantı yerleri; fırın, lokanta, pastane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri; imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi işyerlerinin açılması için kat maliklerinin oy birliği ile izin alınması gerektiğini söyledi. Konut sakinlerinin, bina altı iş yerine çoğunlukla izin vermediğini aktaran Yılmaz, artan kira fiyatları da eklenince özellikle imalat sektöründeki esnaf ve sanatkarın iş yeri bulmakta zorlandığını belirtti. Yılmaz, bu durumdan esnaf kadar tüketicilerin de mağdur olduğunu, ürün ve hizmetlerde fiyat artışına neden olduğunu ifade etti.

OSB’LER EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı vizyonunda en büyük hedef, yerli ve milli üretim, dışa bağımlığın azalması. Yerli üretiminde başı sanayi siteleri çekiyor. Yerli üretimi artırmak için sanayi sitelerinin desteklenmesi lazım” dedi.

Yılmaz küçük sanayi sitesi olarak inşa edilen sonrasında genişleyen İkitelli Organize Sanayi Bölgesini (İOSB) örnek göstererek,” İOSB’de bugün 32 bin işletmede 380 bin kişi çalışıyor. Ekonomimize 6 milyar dolar katkısı var.  Organize sanayi bölgelerinin ülkemize katkısı ortada. İstanbul’daki yapılaşma yoğunluğu, arazi fiyatlarının yüksek olması yeni sanayi bölgelerinin yapılmaması önündeki en büyük engel. Bu yüzden sektör odaklı, mesleki eğitim kurumlarıyla iç içe küçük sanayi siteleri yapılmalı. Biz ücretsiz arazi tahsisi istemiyoruz. Esnafımız, her ilçede, çeşitli teşviklerle sanayi siteleri kendi imkanları sanayi siteleri inşa edebilir. Yeter ki esnaf sanatkara yer gösterilsin” dedi.

İSTESOB

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.