Manisa Sanayine Değer Katacak
banner36
Bakan Kacır, Manisa’da Olgun Çelik Fabrikası’nın açılışını yaptı.  Yatırımcıların ülkenin potansiyeline ve insan kaynağına güvendiğine işaret eden Kacır, şunları söyledi:



GÜÇLÜ ÜRETİM: Yatırımcılarımız şehrimizin örnek sanayi altyapısını, yatırım teşviklerimizi değerlendirecek. Bizler de Türk ekonomisine güvenen, bu ülkenin kalkınmasına katkı veren herkesi baş tacı etmeye devam edeceğiz. Güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını ülkemizin istiklalinin ve istikbalinin teminatı olarak görüyoruz.


OTOMOTİV SEKTÖRÜ: Türkiye sanayinin lokomotifi konumundaki otomotiv sektörü farklı devrimleri eş zamanlı yaşıyor. Batarya maliyetlerinde yaşanan düşüşler ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün artan etkisi elektrikli araçlara yönelimi hızlandırıyor. Sensör, haberleşme ve yapay zeka teknolojileriyle araçlar çevre unsurlarıyla ve birbirleriyle haberleşebilen bağlantılı ve otonom araçlara dönüşüyor. Yaygınlaşan paylaşım ekonomisiyle doğrudan araç sahipliğinin araç paylaşım havuzları alıyor.

 

YENİ MOBİLİTE EKOSİSTEMİ: Ülkemiz; son 22 yılda adeta sıfırdan inşa ettiği Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi, güçlü üretim altyapısıyla otomotiv sektörünün yeni mobilite ekosistemi dönüşümüne liderlik etmeye hazır. Bu anlayışla; elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye Yüzyılında da teknolojide öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Yeni nesil endüstri politikamızın somut örneği doğuştan elektrikli ve akıllı otomobil Togg’u sayın Cumhurbaşkanımızın iddiası ve güçlü liderliğiyle milletimizle buluşturduk.

 

YENİ NESİL OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ: Ülkemizin katma değerli üretim altyapısını destekleyen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programımızla yeni nesil otomotiv teknolojileri çözümlerinin ülkemizde üretiminin gerçekleştirilmesi için Ar-Ge’den seri üretime uçtan uca destek sunduk. Hızlı şarj istasyonlarının kurulumunu destekleyerek çevre dostu elektrik araçların yurdumuzun dört bir köşesinde kullanımını yaygınlaştırdık.

 

ŞARJ BAĞLANTI NOKTALARI: Sağladığımız desteklerle 7 bin 600’ü hızlı şarj olmak üzere 20 bin 900 şarj bağlantı noktasına ulaştık.  Hızlı şarj altyapımızı sadece bir yılda beş katına çıkardık. Ülkemizde halihazırda üretim yapan otomotiv üreticilerinin yeni nesil elektrikli araç üretimlerini ve Ar-Ge çalışmalarını Türkiye’de gerçekleştirmelerini sağladık. Bu doğrultuda ülkemizde henüz yatırım gerçekleştirmemiş otomobil markalarıyla da vizyonumuzu paylaşmaya devam ediyoruz.

 

İMKAN VE FIRSATLAR: Geçtiğimiz yıl aralık ayında düzenlediğimiz Çin seyahatinde Çin’in önde gelen otomotiv üreticileriyle görüşmelerde bulunduk. Kendileriyle ülkemizin yatırımcılar için sunduğu imkanları ve fırsatları paylaşarak ülkemize yatırım yapmaları için çağrıda bulunduk. Otomotiv sanayinde yaşanan devrimleri doğru okuyarak kısa sürede küresel otomotiv devleri arasında yerini alan ve dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD’nin ülkemizde büyük ölçekte bir üretim tesisi ve Ar-Ge / inovasyon merkezi kurması için o günden bu yana sıkı bir temas yürüttük.

 

BYD’NİN TÜRKİYE YATIRIMI: Ölçeği ve niteliği itibarıyla tarihi bir yatırımı Manisa’mıza, Türkiye’mize kazandırmayı amaçlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda imzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık başlangıçta 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir fabrikayı ve yeşil teknolojilere yönelik Ar-Ge merkezini Manisa’da kuracak.

 

İSTİHDAM: Kritik bileşenleri üretim ve tedariği dahil elektrikli araç üretimindeki farklı süreçleri içeren yüksek katma değerli bu yatırımla BYD; elektrikli araçları ülkemizde üretecek, başta Avrupa pazarları olmak üzere dünyaya Manisa’dan ihraç edecek. Doğrudan 5 bin kişiye, oluşturacağı değer zinciriyle 25 bine yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu yatırımın Manisa’mıza, ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

 

MUTLUYUZ: Manisa sanayine değer katacak bu yatırımdan dolayı bizler ziyadesiyle heyecanlı ve mutluyuz.  BYD’nin de bu heyecanımızı paylaştığını her fırsatta müşahede ediyoruz. Kendilerinde yatırımı bir an önce tamamlayarak üretime geçmek için güçlü bir irade görüyoruz. Gerek Çin’de gerek Dünya’nın farklı ülkelerinde bugüne kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarda bir ila bir buçuk yıl gibi rekor olarak tarif edilebilecek sürelerde üretime geçtiler.  Aynı performansı Manisa’daki üretim tesisinin devreye alınması için de sergileyeceklerinin sözünü Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda verdiler.

 

YENİ YATIRIMLARIN KAPISINI ARALAYACAK: Türk otomotiv sanayi için yeni bir dönemin kapılarını aralayan bu yatırımla beraber Manisa artık daha güçlü şekilde yüksek teknolojili üretimle anılmaya başlayacak. Yatırım olgunlaştıkça, otomotiv yan sanayimiz başta olmak üzere otomotiv sektörüyle güçlü tedarik bağlantıları bulunan farklı sektörlerde yeni yatırımların kapılarını aralayacak. Elverişli konumu, güçlü lojistik bağlantıları, nitelikli insan kaynağıyla yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap sunan Manisa’yı; ülkemiz kıymetli yeni yatırımların adresi olmaya aday görüyoruz.

 

15 MİLYON AVROLUK YATIRIM: Bugün de makas ve süspansiyon sisteminde kompozit çözüm sunan ülkemizin ilk tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şimdilik, 15 milyon avroluk bir yatırımla üretime geçen bu tesiste üretilecek teknoloji odaklı ürünler; elektrikli araçların batarya sistemlerinin ağırlığını önemli ölçüde düşürerek araçların enerji verimliliğini artıracak ve daha uzun menzil kat etmelerini mümkün hale getirecek. Aynı zamanda, havacılık, uzay, savunma ve makina gibi ülkemiz için stratejik öneme sahip pek çok sektörün de hafif ve dayanıklı kompozit ürün ihtiyacına bu tesis cevap verecek. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programımız ile hayata geçen bu yatırımı, Milli Teknoloji Hamlemizin bir meyvesi olarak görüyoruz. Bakanlığımızın Ar-Ge teşvikleriyle bünyesinde iki Ar-Ge merkezi kuran ve katma değerli üretimi önceliklendiren Olgun Çelik’in yeni yatırımlara da imza atacağından hiç şüphem yok. 


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.