Mısır ile Enerji İş Birliği Güçlenecek
banner36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İki cumhurbaşkanı, görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na başkanlık etti.

 

Anlaşma İmza Töreni

Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanları düzeyinde 12 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyarette çok sayıda anlaşma imzalandı. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı sonrasında anlaşmaların imza törenine geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, ‘Enerji Alanında Mutabakat Zaptı’nı imza altına aldı.

 

Ortak Projeler Geliştireceğiz

İmzalanan mutabakat zaptına ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Bakan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Abdülfettah Es-Sisi’nin huzurlarında Mısır Dışişleri Bakanı BedrAbdulati ile “Enerji Alanında Mutabakat Zaptı”na imza attık. Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki enerji iş birliğini güçlendirerek elektrik altyapısı ve ticareti, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, hidrojen ve nükleer enerji başlıklarında ortak projeler geliştireceğiz. Anlaşmanın her iki ülke için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

T.C. ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.