TBB Göç Ve Uyum Komisyonu Ankara’da Toplandı
banner36

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Göç ve Uyum Komisyonunun ilk istişare toplantısı, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş’ın katılımlarıyla Birliğin ana hizmet binasında gerçekleştirildi.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın komisyon üyesi olarak yer aldığı toplantıya; Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saime Özçürümez, Marmara Belediyeler Birliği, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kilis Belediyesi, Sultanbeyli   Belediyesi, Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi temsilcileri katılım sağladı.

Göçün belediyeler için büyük bir sorun olduğunu kaydeden Arslan, TBB bünyesinde bugüne kadar göçle ilgili bir uzmanlaşmış bir kadro olmadığı ancak bundan sonraki çalışmaların alanında uzman profesyoneller ve siyasilerin katkılarıyla daha yoğun bir şekilde yürütülmesini planladıklarını söyledi. İhtisas komisyonlarında ele alınan konuların mecliste gündeme getirilmesinin önemine değinen Arslan, komisyonda siyasi ve teknik akılın bir araya gelmesinin çözüme katkı sunacağının altını çizdi.

Toplantının içeriğine değinen Arslan, “Nasıl bir yapılanmayla size ulaşabiliriz? Nasıl sizi daha güçlendirebiliriz? Nasıl sizin kapasitenize bir katkı sunabiliriz? Bizim sizden aldığımız bilgilerle kendi rotamızı oluşturacağımız bir toplantı olacak. TBB’nin elbette oluşmuş bir kapasitesi ve iyi olduğu alanlar var. Bu iyi olduğu alanları sizin göçle ilgili çalışmalarınıza nasıl kanalize edebiliriz temel derdimiz bu.” dedi. 

Açılışta kısa bir konuşma yapan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş ise toplantının ardından bir raporlama yapılacağını kaydederek faydalı bir toplantı olması temennisinde bulundu. Toplantıda, yerel yönetimlerin göçle ilgili karşılaştığı zorluklar, merkezi yönetimle  birliği ihtiyacı ve gelecekteki politikaların nasıl şekillendirilmesi gerektiği konuları ele alındı.

TBB

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.