TÜSİAD ve UN Global Compact Türkiye, 20 Mart’ta New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun (KSK) 69. Oturumu’nda, “Eşitlik için İş Birliği: Yönetim Kurullarında Kadın için Şirketleri Harekete Geçirmek” başlıklı bir yan etkinlik düzenlendi.
TÜSİAD ve UN Global Compact Türkiye, New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun (KSK) 69. Oturumu kapsamında 20 Mart 2025 Perşembe günü bir yan etkinlik düzenledi. “Eşitlik için İş Birliği: Yönetim Kurullarında Kadın için Şirketleri Harekete Geçirmek” başlığıyla gerçekleşen etkinlikte; kadınların ekonomi, liderlik ve karar alma süreçlerindeki rolünün güçlendirilmesi kapsamında kurumsal mekanizmaların önemine odaklanıldı. Bu çerçevede, iş dünyasının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu olarak geliştirebileceği stratejiler ele alındı. Etkinlikte, şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı uygulamaları nasıl benimseyebileceği tartışıldı.
Etkinliğin açılış konuşmalarını, UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güliz Öztürk (video mesaj ile) ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Yılmaz Yılmaz yaptı.
Etkinliğin ana tema konuşmasını ise McKinsey Küresel Enstitüsü Akademi Üyesi Kanmani Chockalingam gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen “Karar Alma Pozisyonlarındaki Daha Fazla Kadın için Şirketleri Harekete Geçirmek” başlıklı panelin moderatörlüğünü UN Global Compact Kıdemli Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yöneticisi Lina Al Qaddoumi üstlendi. Panelde, Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Muratoğlu konuşmacı olarak yer aldı.
New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde 10-21 Mart tarihlerinde düzenlenen KSK 69. Oturumu,1995 yılında kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu'nun 30. yıldönümüne denk geliyor.
TÜSİAD
TÜSİAD