Yerli otomobil ile Tesla'nın önüne geçeceğiz
banner36
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), Türk Hava Kuvvetleri'nin katkılarıyla Bilkent Otel'de düzenlediği "Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı"na katıldı.

Türk tarihinde de havacılık ve uzaya yönelik pek çok çalışma olduğunu hatırlatan Işık, "Maalesef bugüne kadar bu konudaki çalışmaları tamamıyla kurumsallaştıran ve bu konuda dünyaya yeni şeyler sunan bir ülke konumuna gelemedik. Bunun pek çok sebebi var. Havacılık tarihimizle ilgili iki ismi anmadan geçersek büyük haksızlık olur, birincisi Vecihi Hürkuş, ikincisi Nuri Demirağ." diye konuştu.

Son yıllarda savunma sanayinde yerlilik oranının önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Işık, "Artık Türkiye bu alanda teknoloji geliştiren ve satan ülke konumuna geldi. Türkiye ardı ardına kendi teknolojileriyle ürettiği kendi silahlarını ve savunma, güvenlik araçlarını ortaya koymaya başladı." dedi.
"Potansiyelimizin çok altındayız"

Yerli otomobil konusunda sürdürülen çalışmalara da değinen Işık, "Savunma sanayinde kullandığımız 'Gerçek Zamanlı İşletim Sistemini Türk otomobilinde kullanacağız ve bu bizi Tesla'nın önüne geçirecek' dedim. Bazı yorumlara bakıyorum, ne kadar büyük kompleksi olanlar varmış. Tesla ile bizim araç kıyaslanır mıymış? Niye kıyaslanmasın, iddialı söylüyorum, biz savunma sanayi için geliştirdiğimiz sistemi otomobile aktardığımız zaman Tesla'nın önüne geçeceğiz. Kendimize birikimimize, insanımıza, güveneceğiz ve geleceği bu öz güvenle yürüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Işık, Türkiye'nin kendi uydusunu yapıp, uzaya fırlatma noktasına geldiğini anlatarak, 2018'in sonuna kadar Göktürk 2 yenileme projesini tamamlayacaklarını kaydetti. Uydunun teknik özellikleri ve proje sonunda kullanılacağı yerler hakkında bilgi veren Işık, 30 santimetrenin altında çözünürlüğe sahip, yeni yer gözlem uyduları geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türksat 6A'nın programa uygun olarak devam ettiğine değinen Işık, 2019 sonuna kadar bu uyduyu fırlatmak istediklerini dile getirdi. Işık, Türksat 6A'yı tamamlayarak, kendi haberleşme uydusunu üreten ülkelerinden biri konumuna gelmek istediklerini belirterek, Türkiye'nin kaynak sıkıntısı olmadığını ifade etti.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.